Hemma en snabbis i sthlm

Ja nu är man hemma i stockholm igen efter att varit i 2 veckor i finspång. Haft det helt underbart härligt hemma. Badat, solat, grillat, varit på Kolmården, handlat i vingåkers outlet, shoppat i Norrköping, haft besök av Jenny och Jimmy över denna lördag-söndag..kul när det kommer ner folk och hälsar på.
messade med Sara idag hon berättade att Elin och hennes dotter Linnea hade varit och hälsat på henne idag och att hon var jätte söt, det kan jag verkligen tänka mig att hon är.
Sitter och försöker att lägga in bilder på datorn men det går trögt, så nu måste datorn renas lite,,,,

Imorgon bär det av till Norrland och Härnösand, Sundsvall samt Allsta.är borta i 2 veckor kommer hem den 6:e augusti igen till Stockholm.Får se vad vi ska göra för spec...har iallafall inhadnlad 3 nya pocketböcker på pocketshop på centralen.

Längtar till den 7:e då vi kommer hem från semestern, så kommer nog Sara och familje till oss på middag :) saknar dem såååååååååå.

Sitter och lyssnar på en jätte fin och jätte ledsam låt som jag fick på min mobil...det är en pojke som pratar i en låt , han pratar med sin pappa som är i himmeln, pappan omkom i world trade center...den är verkligen så fin...man får verkligen tårar i ögonen när man lyssnar på den låten, till och med Jonas tycker att den är as fin och mkt ledsam...ja han har verklige känslor min lilla darling.

Nu ska jag kolla på bilderna som jag har tagit under veckorna....

kram kram så hörs vi i augusti...


kommentera

ja kommentera mera...vore kul om fler kommentera efter att läst min blogg...alla är hjärtligt välkommna till att läsa min blogg, men det vore kul om fler kommenterade efter att ni läst min blogg...alltid roligt.


godnatt sleep well

Firande av alla de slag

Nu på kvällen har vi firat min syster i efterskott då hon har fyllt år, men då hon ej var hon hemma utan var i Frankrike och semestrade med sin kompis Malin. Vi har avnjutit en god underbar middag med vin, champange och underbart god middag.
NU kollar Jonas och min kära syster på morden i midsommer och jag har inte mina glasögon med mig har då svårt att kolla på denna deckare..det går lite bättre att sitta vid datorn. det är mer ansträngde att kolla på tv:n då det är på ett längre avstånd från fåtöljen.
Imorgon har vi inte ngt spec inplanerat om det är sol blir det förmodligen solning samt med ett dopp eller två i sjön vid sommarstugan. Mamma nämnde ngt om att åka till Vingåker outlet om det är dåligt väder.

Angående lägenheten som Anna var intresserad av blev det inget med denna...den steg allt för mkt i pris...hur kan man ge  så mkt för en lägenhet som inte ens är värd den summan pengar????? för mig och många andra är det en gåta.

Har även varit ute och laggt i nät imorse, men idag på eftermiddagen när jag, jonas och pappa tog upp det, fanns där en endaste liten abborre....

Åskan som skulle dundra här över ÖStergötland och Finspång höll sig med sin frånvaro..istället så slog blixten ner i Dalarna och västmanland ca 5000 ggr...helt otroligt...me don`t like it. jag kan säga att jag är väldigt rätt för åskan och har mkt stor respekt för den...vilket man SKA ha.

Var även på Em idag och kollade på köksmöbler...hittade en grupp som vi fastnade för..fast man ska inte ta första bästa så vi ska nog kolla runt på fler...men det kan även sluta med att denna fina grupp hamnar i vårt kök på Johan enbergsväg...

Nej om ja gska gå ut på verandan och höra vad mina kära föräldrar surrar om....

so long

ciao

Semester i fullaste drag

igår var jag och Jonas ute på sjön och åkte med motorn det var jätte mysigt, det var helt vindstilla på sjöön och fåglarna kvittrade riktigt romantiskt bilder kommer senare.
Igår anlände även min syster hit på kvällen, mamma och pappa var och hämtade henne i sthlm då de även var med henne och kollade på en lgh....
Idag eller ikväll ska vi fira henne också då hon fyllde år den 28:e juni men hon var i frankrike då.
Så det ska bli riktigt trevligt med födeölsedagsfirande i efterskott.

Dom har sagt att det ska bli åska idag vilket jag börjar tro på mer och mer då himlen börjar bli mörkare och mörkare.

Idag ska ja goch jonagå till Em möbler det ligger ca 5 minuter från mamma och pappa..men om det åskar får vi väll ta bilen..

Nu har sara m.familj kommit tillbaka till stockholm från Turkiet...längtar sååååååååååå mkt efter dem...Sara sa att Smilla håller nu på att lära sig krypa...gullunge...

Gud vad mörkt det är ute hoppas inte ovädret håller på allt för länge om det kommer att komma hit...då blir det nästan till att sätta sig i bilen.

På torsdag ska jag och Jonas till Kolmården. :)

kram sålänge

Lillstugan

Lillstugan
Här sover jag och Jonas denna vecka..i lillstugan i Sommarstugan

söndag ungefär vid lunch

Sitter i mamma och pappas kontor, hör hur mamma diskar. Jonas och pappa är ute och grejjar lite i skogen..idag har jag , pappa och Jonas plockat massa blåbär gottit värre...så vi ska frysa in det nu och ta med det hem till stockholm sen.
Det är så skönt med semester...igår låg vi vid sommarstugan och solade massa , och blev rätt röd i ansiktet så Jonas sa att jag mer ilknade ett stop ljus.
Idag är de tblåsigt och så det är inte alls lika skönt...fast jag tror att det kan bli rätt drygt om det är lika varmt och ingen blåst alls under hela tiden skönt med lite varierat.

Det värsta med att plocka blåbär är att färgen av bären är så svår att få bort spelar ingen roll hur mkt man skrubbar och skrubbar det är skit svårt vill jag lova er..

På söndag nästa vecka så åker vi från östergötland åker tilbaka till Sthlm..är där en natt sen så åker vi till Härnösand på måndagen den 23:e.

Nej nu blir det kaffe...


kram

Jag fiskar

Jag fiskar

Tyvärr så blev det ingen firre när jag fiskade :) men men det var ju spännande ifall ngt skulle nappa..

MIn pappa som grillmästare

MIn pappa som grillmästare
MIn pappa som grillmästare :)

Fisketur

Imorse så åkte jag och pappa ut på sjön och lade ut nät, sedan tog vi upp det ca 6 timmar senare...och vi hade fått massa betesfisk till kräftorna samt 3 stora aborrar som vi ska grilla till middag med färskpotatis, och massa annat gott.
Semestern rullar på...det e så skönt med semster...
Ja nu ha rja ginte så mkt att skriva nu eller jag har massa mer men hinner inte för att nu ska vi bege oss ner till stugan där vi ska grilla samt sova inatt.


ha det bäst


ciao

Gott med jordgubbar

Gott med jordgubbar
Smaskens med jordgubbar..gissa om det har ätits av dessa godheter

3 dagar har gått...

av min semester..nu är det Onsdag..idag ska jag inte göra ngt spec om inte Tessa skulle komma hit och promenera men hon skulle ev till Kolmården idag så vi får se. Inatt har jag och mamma sovit i sommarstugan helt underbart och då menar jag såååååå avkopplnade man glömmer tid och rum totalt det är som man kommer in i en annan värld..man hör vågorna klucka mot bryggan, fåglarna som kvittrar vinden som susar i träden..bilder kommer att läggas in  i denna blogg så att ni kan sätta er in i vad jag menar *fniss*..ska äta lunch här hemma innnan jag tar en rask promis tillbaka till mitt smultronställe sommarstugan alias *Afrika*

På lördag kommer Jonas hit äntligen saknar honom grymt mkt...så det ska bli härligt att få kramas och pussas har inte gjort det på 9 dgr...börjar få abstinens.

Igår var jag, mamma och pappa ute och plockade svamp på kvällen hittade massa svamt så det blev till att rensa den, sen blev det svampmackor mmmmmmmm vad gott det var.

Ikväll blir det till att sova i stugan igen och ut på sjön och fiska...

Hoppas alla ni får en härlig dag...

kram kram

Besök hos Tessa

Besök hos Tessa
Tessa hemma i deras kök i Prästköp

dubbelgarage

dubbelgarage
Mamma och pappas nya garage. Från början fanns bara det ena garaget den delen på väsntra sidan. Men nu har det uppgraderads och  blivit ett dubbelgarage med en dörr emellan garagen....Pappa håller nu på att måla för fullt inne i det högra.

Häng i Prästköp

har idag tillbringat ca 6 timmar hos Tessa och henns Embla i Prästköp, vi har varit ute och gått i rask tak i ca 50 minuter..och goas med Embla, kollat på gamla kort från förr ,druckit kafffe och ätit Tessas goda chokladkaka mumms vad god den är.
Väl hemma så ska jag snart äta middag med far och mor, sen blir de tnog att sitta i soffan och läsa boken en klass för sig..vädret ute är inte alls så kul regent öser ner och min första semesterdag har inte visat den bästa sommarväder sidan.
Ikväll ska jag ev sova i sommarstugen, får se vad jag bestämmer mig för.
Imorgon blir att gå rask promis med Tessan och Embla igen resterande dag vet jag inte..skönt att inte ha massa saker inplanerade utan ta var dag som den kommer.

På lördag morogn kommer älsklingen till Norrpan då ska jag in och hämta honom vid stationen vid halv åtta på morgonen. På lördag kommer även Sara m.familj hem från Turkiet gud vad jag saknar henne och barnen...massa..kommer inte få träffa denm förren vi kommer hem från härnösand den 7:e augusti..hoppas hon skrev in det i sin almanacka....eftersom vi kommer att åka direkt från fimpan till Härnäösand med bara en natt i sthlm kommer vi inte hinna ses :( men men som sagt vi kommer ju hem måndag den 6:e augusti så den 7:e har vi pratat om att de ska komma till oss...


Så nu håller vi tummarna att det fina semester vädret kommer att komma imorgon :)

kram kram

Regn regn regn.... och åter regn

ja så har vädret sett ut i östergötland idag as pissigt väder. Har idag varit i finspång med Linda och Tessa. Jag hämta upp Teesa vid halv ett idag för att åka och träffa Linda i fimpan.
Haft en mkt trevlig eftermiddag med mkt prat och skrat... :)
Imorgon ska ja goch Tessa ut och promenera trevligt trevligt.

Har nu ätit kvällsmat och ska snart sätta mig och läsa boken jag påbörjade på som heter en klass för sig. har inte kommit så långt i den men den verkar vara bra iallafall.

Hoppas att det blir bättre väder imorgon...vill inte att min första semesterdag ska vara grå mulen med regnet hängande i luften.



seee ya

Arvid

Arvid
Arvid gos killen

Semester!

ja nu är det verkligen semester i hela 5 veckor,...hur underbart som helst.
Kom hem till mamma och pappa i Ljusfallshammar igår eftermiddag...lite senare på eeftermiddagen/kvällen kom Ida med sin lilla Arvid på besök...gissa om han e super söt? han e sååå go den killen...så näpen :) Han sov när han kom till oss men sen så vaknade han eller Ida tog upp honom..både jag, mamma och pappa ville ju hålla i undervärket.
Idag är det ruttet väder så får se vad jag ska göra, ja goch mamma ska iallafall ta en långpromis...sen så ska jag även hälsa på min gamla farmor.

Blir även att läsa massa böcker..köpte 3 igår på pocketshop
köpte böckern:
Blocket
den ryska vänninnan?
samt en bok som ja ginte riktigt kommer ihåg vad den heter..men den handalar om en 1§4 årig flicka som hamnar på ett internat i England.

Imorgon ska ja gträffa Linda

nej nu ska jag väll ta och byta om till promis kläder så ja goch mamma kan ge oss ut.


kram kram

nostalgi

nostalgi
kollar igenom gamla bilder....och hitade denna bild från fårö på gotland..

i den långa väntan

sitter nu hemma och väntar på att de som ska instalera vår nya dörr ska komma.De ska komma mellan 08:00 - 09:00 så hoppas att de kommer inom denna tidsram.
Har ont i halsen som satan..gör hemskt ont *ajajaja* vill int bli sjuk, vägrar bli sjuk....börjar ju min semester imorgon e.m.

Igår var jag på spinningpass...det var Nina som höll i passet en grymt bra ledare som verkligen gjorde att man blev peppad...och jag har nog inte varit så svettig på länge av ett pass...visst det var varmt i lokalen men ändå.

Fick ett mms av Sara igår med utsikten mot havet sååååååå fint..de har det verkligen underbart.
Idag bär det ut mot stora skuggan igen fast jag kommer ju senare dit..beroende på när dessa instalerare kommer..så när jag kommer hem från jobbet idag så har vi en ny fin säkerhetsdörr :) how lovely
och att den höjjer värdet på lägenheten gör det ju inte värre...hihiih

Vädret idag är mulet och grått de har även sagt regn.

Ikväll blir det romantisk middag med darligen då vi inte kommer att ses på 9 dgr nu :( *snyft*.. får se vad vi ska hitta på, vi måste iallafall äta hemma, då jonas har jouren ikväll.


kram

Med promenad mot Stora skuggan

idag har jag och Lottis varit med våra barn från vår avd med utegruppens barn till stora skuggan..det var väldigt trevligt därute. Vi lagade maten ute det blev köttfärsröra med pitabröd mumsfiliibabba...sen så sov de ute. gud vad det har varit udnerbart att vara ute en hel dag...vi ska även följa med dem imorgon också.
På tal om imorgon så börjar jag lite senare då jag ska invänta de som ska komma och instalera vår nya ytterdörr som är en säkerhetsdörr...så ja gkommer inte att börja fören ca klockan 10:00.

Ska nu snart iväg med tuben mot rådmansgatan och friskis och svettis ska träna ett spinningpass gud så skönt det ska bli..lovar att de tkommer vara rätt så varmt där inne *puh*

Fick veta en rätt kul grej idag hihihi...lycka till vännen håller tummarna verkligen för dig :)

2 arbetsdagar kvar sedan blir det SEMESTER i 5 veckor gud så underbart det ska bli...jag känner att jag har verkligen inte ngn energi kvar nu...orkar inte jobba en vecka till...behöver verkligen ladda om batterierna.

Nu ska jag se om Jonas har somnat ute på balkongen.

kram kram

Måndagen närmar sitt slut

ja snart är det slut på denna måndag vilket innebär snart bara 4 dagar kvar att jobba innan jag går på semester..men jag kan tänka mig att dessa dagar kommer att gå sååååååååååå sakta..
Idag har det städats efter jobbet samt träning...
Efter vi hade ätit middag så begav vi oss på en promis ner till HUvudstad badet, inte för at bada utan för att sätta oss vi vattnet och njuta av en glass i sommarvärmen.
När jag skulle sätta mig ner så fastnade jag med mina flip flop i ngt så vänster flipp floppp gick sönder :( gissa om det gjorde ont att gå barfota hem på sten hela vägen...de sita 100 metrarna kunde mina fötter få nudda gräs...

Jag har även lämnat in vår kamera på lagning på Webb hallen, det var sjukt mkt folk där inne och det var inte direkt svalt i denna lokal..puh.
Efter träningen idag när jag skulle cykla hem så kändes det som om det hade gått punka på mitt bakhjul...jag pumpade lite men det pös ut bubblor...väl hemma så tog jag med mig mn älskling ner i cykelförrådet för att inspektera hjulet hade jag rätt hade det gått punka? NEJ det hade det inte , och tur var väll det....

Sitter nu och väntar på att vädret ska komma på nyheterna så man får se vad det ska bli för väder imorgon och framöver.


godnatt sleep well

Dagen efter bröllopet

Igår vad det bröllop som ni kan se på några bilder nedanför...ett vackert trädgårdsbröllop..vi var alla bekymdrade över regnet om öste ner..men när sara och daniel väl skulle viga sig så försvann det, visst det var inte solsken men regnet öste iallfall inte ner... Ååååå vad fina det var. Ett mycket fint och lyckad bröllop... dom fick massa fina paket...av mig och Jonas fick dom en kokbok med sallader från medelhavet samt en dressingmixer från Jamile Oliver. Inatt har de sovit i Hässelbyslott.. :) hihih vad överaskade de blev....Jenny hade berättade det för oss innan det var därför de hämtade upp oss i Vällingby och inte i Brommaplan.

Smilla och jag gosade massa..hon är verkligen såååååååå underbart. Och Pontus har verkligen också vuxit massa...gossig han e.. Sen var även deras lilla kusin Julia där hon är verkligen så lik sin far Peter *tihi*

Idag åker de till Turkiet..jag och Jonas hoppas ni får 2 undebrar veckor där nere och bara njuta.

Idag ska jag träna spinning, samt ikväll ska jag och Jonas på bio , filmen heter the reaping. läs om den på www.sf.se..

Nu ha rjag inte mer att skriva

kram kram



Bordshäng

Bordshäng
Jag äter min mat..Jonas sitter bredvid mig...Tomas (saras bror) samt Saras mamma Karin

Smilla min underbara guddotter

Smilla min underbara guddotter
Smilla min underbara guddotter, och mitt ena öga :)

Sara och Daniel

Sara och Daniel
Saraa och Daniel påväg till  att bli man och hustru
vad fina  nu i är :)